VIKTIG INFORMATION

Försäkring

RAWBIKE 250E är en vanlig elcykel som omfattas av din hemförsäkring, vilket eliminerar behovet av en separat försäkring. Hemförsäkringen ger skydd mot stöld, skador och olyckor, men det är viktigt att kontrollera eventuella begränsningar och villkor.

Följ instruktionerna

Det är viktigt att gå igenom alla instruktioner innan din första tur, vi skriver dem allra viktigaste här.

  • Dra åt pedaler & pedalarmar
  • Se till så styret sitter rakt och är ordentligt åtskruvad
  • Spänn sadelfästet
  • Kontrollera bromsverkan
  • Dra åt ALLA skruvar/muttrar
  • Skruva åt skruven på baksidan av stödet
  • Rekommenderat däcktryck 1.5 BAR

“1-5 PAS”

På displayens nedre del finns fem olika “PAS”-lägen, som representerar olika hastighetsnivåer där motorn assisterar när du trampar. För att aktivera motorn måste du ställa in läget på minst 1.

Ta loss batteriet

Börja med att ta av sadeln, sen vrider du nyckeln till “off” du trycker du in nyckeln och vrider den ett hack till vänster. Sen är det bara att dra upp batteriet.
När du sen ska sätta tillbaka batteriet är det viktigt att du sätter skenan i urfasningen på baksidan av batteriet.

Laddning

Det är möjligt att ladda batteriet antingen när det är installerat i mopeden eller vid sidan av den. Se till att ansluta laddaren till batteriet först och sedan till vägguttaget.

För att säkerställa lång livslängd är det viktigt att förhindra att batteriet urladdas under förvaring. Vi rekommenderar därför att du underhållsladdar det en gång i månaden när mopeden inte används.

Under vintermånaderna är det fördelaktigt att ta in batteriet och låta det komma upp i rumstemperatur innan du påbörjar laddningen. Detta då livslängden kan påverkas av att ladda ett kallt batteri.

Rengöring och smörjning

För att säkerställa lång livslängd för din RAWBIKE är det nödvändigt att regelbundet ta hand om den. Vi rekommenderar att du kontinuerligt tvättar och smörjer din cykel, särskilt under vinterhalvåret då vägarna ofta behandlas med salt. Om saltet inte tas omhand kan det tränga igenom rostskyddet och orsaka ytrost.

Därför är det särskilt viktigt att genomföra rengöring och smörjning regelbundet under vintern. En vinterprepvideo finns tillgänglig här för att underlätta processen.

Håll även rent runt batterikontakten. Det är fördelaktigt att ibland ta loss batteriet för att låta kontakten torka och rengöra den för att undvika att smuts samlas och bildar ett skikt. Att vidta dessa åtgärder kommer inte bara att förlänga livslängden på din cykel utan också bidra till en mer pålitlig och effektiv prestanda över tid.

MANUALER

ladda ned
ladda ned
ladda ned