Rawbike globalt

RAWBIKE är typgodkänd som moped klass 2 och kan därför brukas i alla europeiska länder. L1e-A fordonskategorin är helt ny och därför varierar de regler som gäller för denna kategori i varje land. Du kan lära dig om registreringsprocesserna för dessa länder genom att klicka på flikarna nedan.
 • Belgien
  L1e-A mopeder som RAWBIKE behöver inte registreras i Belgien. För närvarande är det enda kravet att föraren alltid måste ha certifikatet för överensstämmelse (CoC) med dem.
 • Frankrike
  RAWBIKE-ägare måste registrera sin RAWBIKE på det lokala trafikkontoret. Du behöver det certifikat (CoC) som medföljer mopeden och en stämplad och undertecknad faktura när du går till trafikkontoret. RAWBIKE Sweden skickar en stämplad och signerad faktura till dig.

  Vid registrering måste du fylla i och skicka in en 13750 CERFA blankett. Efter registrering av din RAWBIKE måste du få ansvarsförsäkring. Försäkringsgivarna kommer att använda olika fordonskategorier, så säg att cykeln är en elektrisk hjälpt cykel med en maximal hastighet på 25 km/h som faller i L1e-A-kategorin. Förearen måste ha ett giltigt körkort.
 • Tyskland
  RAWBIKE ägare måste erhålla Elektro leichtmofa försäkring. Flera försäkringsbolag erbjuder Elektro leichtmofa försäkring. Försäkringsgivaren utfärdar en ny registreringsskylt varje år. Kostnaden för försäkring är vanligen mellan € 20 och € 80. Förtaren måste ha ett giltigt körkort.
 • Holland
  Du måste ha ett tillfälligt registreringsdokument och det till ett postkontor där du behöver registrera mopeden i ditt namn (du måste kunna identifiera dig). Anmälan kostar 10 €. RDW skickar dina fordonslicensdokument som vanligtvis tar en arbetsdag. Du måste sedan ta ditt fordonstillstånd till en leverantör av registreringsskyltar för att köpa en ny skylt. Du kan se en lista över skylttillverkare HÄR. Efter registrering av din RAWBIKE måste du få skaffa en ansvarsförsäkring. Försäkringsgivarna kommer att använda olika fordonskategorier, så säg att mopeden är en elektrisk hjälpt moped med en maximal hastighet på 25 km/h som faller i L1e-A-kategorin. Föraren måste ha ett giltigt körkort.
 • UK
  RAWBIKE-ägare i Storbritannien måste slutföra en DVLA-registrering. Du kan hitta information om hur du slutför registreringen nedan.

  Observera, efter registrering av din RAWBIKE måste du erhålla ansvarsförsäkring. Försäkringsgivarna kommer att använda olika fordonskategorier, så säg att mopeden är en elektrisk hjälpt moped med en maximal hastighet på 25 km/h som faller i L1e-A-kategorin.

  DVLA-registrering

  Begär en DVLA V267 och V55/4 blankett.
  Du måste skicka in den med post till följande till adressen som skrivs ut på DVLA V55 / 4-formuläret:
  Avslutad V55 /4 form
  Färdigställd V267 blankett
  Kontrollera eller posta order för £ 55
  Kopia av ett identifieringsdokument
  Kopia av ett dokument som bekräftar din adress
  Kopia av Conformity Certificate (CoC) som följer med cykeln

  DVLA tar upp till 30 dagar att registrera mopeden och informerar dig när registreringen är klar. När mopeden är registrerad måste den bära registreringsskylt. Tillverkare hittar du HÄR.